Omladinska rukometna liga FBiH: Ćurovac postigao čak 16 golova u pobjedi Goražda

Još jedan vikend je iza nas, a samim time i još jedno odigrano kolo Omladinske rukometne lige FBiH, grupa Jug, u kojoj viđen jako zanimljiv i borben rukomet od mladih rukometnih nada

Još jedan vikend je iza nas, a samim time i još jedno odigrano kolo Omladinske rukometne lige FBiH, grupa Jug, u kojoj viđen jako zanimljiv i borben rukomet od mladih rukometnih nada.

U generaciji 2010. odigrana je samo jedna utakmica u kojoj su sastali RK Sedmerac i RK Bosna Visoko u kojoj su gosti iz Visokog slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 9 – 16, a posebno se istakao Alem Mrklalić i gostujuće ekipe sa 5 postignutih pogodaka. Dobri su bili i Adnan Brković iz gostujuće i Sulejman Imamović, Bakir Fejzić i Emir Đerzić iz domaće ekipe.

Kod generacije 2008. i mlađi derbi susret je odigran u Sarajevu gdje su domaci Sedmerac i Bosna iz Visokog podijelili bodove, rezultat na kraju je glasio 24:24. a posebno su se istakli Bakir Brkić sa 8 i Tarik Krupić sa 7 pogodaka. Odigrane su još dvije utakmice a postignuti su sljedeći rezultati:

RK Radnički – RK Kakanj 20:21

RK Briješće – RK Velež 18:6

RK Sedmerac – RK Bosna V. 24:24

U okviru takmičenja generacije 2006. i mlađih odigrane su četiri utakmice, a posebno zanimljivo je bilo u susretima Olimpika i Goražda te Briješća i Veleža, a ovaj puta je dominirao Dani Ćurovac iz RK Goražde koji je postigao 16 pogodaka te time doveo svoju ekipu do gostujuće pobjede protiv dobre ekipe Olimpika. Neizvjesno je bilo i u Briješću gdje su gosti iz Mostara slavili minimalnu pobjedu, a postignuti su sljedeći rezultati:

RK Olimpiko – RK Goražde 22:26

RK Radnički – RK Kakanj 34:22

RK Briješće – RK Velež 19:20

RK Sedmerac – RK Bosna V. 15:29

 

scsport.ba