Nastavlja se opremanje MUP-a BPK Goražde

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde nastavlja s opremanjem kantonalnog Ministarstva za unutrašnje poslove  i Uprave policije – potvrdio je resorni ministar Armin Mandžo.

Po njegovim riječima, zbog zastarjelosti određene informatičke opreme, a u skladu sa  zahtjevima za praćenjenajnovijih trendova iz oblasti tehnike, ovom ministarstvu su odobrena značajna sredstva od strane Vlade BPK Goražde.

” U proceduri je kupovina informatičke opreme za potrebe Uprave policije u iznosu od 13.000 KM kojim će se olakšati i unaprijediti rad. Također su odobrena sredstva i za više nadzornih kamera u objektu Ministarstva i Uprave policije vrijednosti od oko 5.000 KM” – dodao je on.

Napomenuo je da će se opremanjem sa savremenom opremom stvoriti uslovi I za edukacije

“S obzirom na činjenicu da su danas webinari veoma česta pojava i da se reduciraju odlasci na seminare kojim se stvaraju dodatni troškovi,  Ministarstvo se odlučilo i za kupovinu dodatne nedostajuće informatičke opreme u vidu računara i projektora, te će se s tim dodatno opremiti sala za sastanke koja će još više biti u funkciji obuka, treninga, radionica i gdje će sve biti dostupno sa minimalnih troškovima, a sredstva se mogu preusmjeriti za druge namjene” – pojasnio je Mandžo.

Za obezbjeđenje neophodnih  materijalno- tehničkih sredstava MUP-u I Upravi policije  Vlada BPK Goražde izdvojila je 26.200 KM.