Delegacija imama MIZ Sarajevo psojetila Muftijstvo goraždansko

Delegacija imama Medžlisa Islamske zajedncie (MIZ) Sarajevo boravila je u posjeti Muftijstvu goraždanskom.

Upriličen je obilazak mezarja na Odžaku kod Ustikoline a potom i džamije Mufid ef. Sokolovića u goraždanskom naselju Baćci,  a tokom posjete  u Islamskom kulturnom centru u Goraždu potpisani su ugovori o stipendiranju djece imama u manjem bh.entitetu.

„ To je jedan mali znak pažnje i poštovanja. Došli smo ovdje da se vidimo sa našim kolegama imamima i njihovim porodicama kako bi im iskazali zahvalnsot i poštovanje za sve aktivnosti i trud  koji ulažu da bi se očuvali naši džemati na ovim važnim prostorima za našu domovinu. Biti imam i u  Sarajevu i drugim mjestima je važno i zahtjevno, ali biti imam u povratničkim džematima, to ima jednu posebnu težinu i važnost i želimo da vidimo na koji način možemo unaprijediti našu saradnju“ – kazao je glavni imam MIZ Sarajevo, Abdulgafar Velić.

Glavni imam Medžlis IZ Foča Miralem ef. Hodžić ocjenjuje da je saradnja i podrška MIZ-a Sarajevo primjer kako treba raditi

„ Puno je onih koji su obećavali i govorili šta treba uraditi, ali ovo je konkretan primjer pomoći djeci imama koji žive i rade na prostoru manjeg bh.entiteta Republika Srpska.  Materijalna pomoć naravno da dobro dođe ali nam je prije svge veoma drago da stariji brat brine o mlađem bratu jer mi smo svi braća, kako nas vjera uči.  Sarajevski medžlis je najveći medžlis na prostoru BiH i on je pravi primjer drugima kako mogu pomoći svim povratničkim džematima i medžlisima i šta mogu uraditi za sve te porodice čija sudbina vjerujte nije nimalo jednostavna ni lahka, ali uz pomoć dobrih ljudi i starije braće sve to riješavamo i prevazilazimo sve problem ekoji nas zadese“ – kazao je ef. Hodžić.

Tokom susreta imama razgovarano je i o nastavku saradnje i poduzimanju konkretnih aktivnosti koje mogu  olakšati njihov rad u svim dijelovima Bosne Hercegovine.