Skupštini BPK Goražde prisustvovalo 15 od 25 poslanika, za mandatara predložen Edin Ćulov

 

Na prvoj vanrednoj sjednici Skupštine  BPK Goražde kojoj je prisustvovalo 15 od 25 poslanika, predsjedavajući Skupštine BPK Goražde Muradif Kanlić  za manadatara Vlade BPK Goražde imenovao je  Edina Ćulova. Ćulov je prijedlog stranke Novi početak, a kako saznajemo on bi već u petak Skupštini trebao predložiti sastav nove Vlade BPK Goražde.

Vanrednoj sjednici Skupštine BPK Goražde danas nisu prisustvovali poslanici SDA, NES-a, DF-a, niti poslanik NIP-a Nijaz Musić, a ni jučer imenovana dopredsjedavajuća Skupštine BPK Goražde iz reda hrvatskog naroda Berina Fejzić (BNS).

Naime, zastupnici SDA u Skupštini BPK Goražde SDA u Skupštini BPK Goražde,  kao i sekretarka Skupštine BPK Nermina Mašić-Adžem obratili su se jutros visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu s apelom da hitno poduzme mjere zbog “silovanja demokracije” na  jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Skupštine, i njenom nastavku kolji je, upozorili su održan bez kvoruma za konstituirajuću sjednicu I uz kršenje   Poslovnika o radu Skupštine i Ustav-a BPK.

Sekretarka Skupštine BPK Goražde NerminaMašić-Adžem apeluje na Schmidta da dostavi službeno mišljenje o činjenicama i dostavi instrukcije o daljenjm postupanju.

Na vanrednoj sjednici Skupštine BPK Goražde utvršen je novi termin za dostavljanje kandidatskih listi za Dom naroda Parlamenta FBIH suta do 16  sati, prihvaćena ostavka ministra zdravstva, socijalne poltiike I raseljenih lica Eniza Halilovića I premijerke  Aide Obuće, te donjeta odluka o ograničenju rada tehničke vlade.