Danas kiša, snijeg na planinama

U Bosni i Hercegovini danas se očekuju padavine koje će do kraja dana uglavnom slabiti, uz temperaturu zraka od dva do sedam, na jugu do 11 stepeni Celzijusovih.

Ujutro će biti oblačno i hladno na jugu, zapadu i istoku sa kišom u nižim, a susnježicom i snijegom u višim predjelima. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od nula do pet, na jugu do devet stepeni.

Tokom večeri na planinama na istoku padaće susnježica i snijeg, na jugu ponegdje slaba kiša, a u ostalim krajevima biće suho. U noći na četvrtak očekuje se prestanak padavina i razvedravanje od zapada ka istoku uz pad temperature.Puhat će slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pogoršanje vremenskih prilika, postepeno zahlađenje, uz povećanu oblačnost i padavine, uzrokovaće izraženije tegobe kod reumatičara, astmatičara i osoba sa bolestima krvnih sudova. Meteoropati bi mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, suzdržati se od težih aktivnosti, te reducirati boravak na otvorenom. Sa noćnim satima, opšta slika postepeno će se popravljati.