Feraget nakon presude: Ovo je ozbiljna borba za sve građane ove zemlje

 

FOTO:AGENCIJE

Dodao je da se najviše uzdaju u istragu Tužilaštva u vezi sa samim ubistvom

Ifet Feraget, advokat porodice Memić, obratio se prisutnima ispred Suda BiH te je poručio da će biti podnesena žalba na oslobađajuću presudu u predmetu prikrivanja dokaza u vezi sa stradanjem Dženana Memića.

Dodao je da se najviše uzdaju u istragu Tužilaštva u vezi sa samim ubistvom.

– Malo je reći da sam razočaran, ali ja sam profesionalac i moram sačuvati dostojanstvo bez obzira na razočaranje. Glavno pitanje je da li ćemo kao društvo nakon ovog slučaja krenuti u nekom boljem pravcu. Ovo je test za bh. pravosuđe koji zasad nije položen. Ovo je ozbiljna borba za sve građane ove zemlje – rekao je Feraget.

I sudovi i tužilaštva, dodao je, treba da služe građanima.

Ovo što je sudija Branko Perić govorio je mogu vrlo lako demantovati. Komentari su bili nesuvisli, odudaraju od objektivnih dokaza. Očigledno je da je neko pokušao zataškati Dženanovo ubistvo – zaključio je Feraget.

On je pojasnio kako je nepovoljna okolnost jer, ako optuženi budu i pravosnažno oslobođeni, ne mogu biti opet optuženi za isto krivično djelo.

– Zaprepastio me komentar sudije Perića da su mediji ovdje učinili nešto negativno, to je nevjerovatno, zaključio je advokat porodice Memić.

 

fokus