Danas pretežno sunčano i malo toplije vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano i malo toplije vrijeme, sa temperaturom zraka do 14 stepeni Celzijusovih. Jutro je hladno uz slab mraz i pretežno vedro. Oko rijeka i po kotlinama ima magle koja će se ponegdje zadržati duže tokom dana uz hladnije vrijeme u tim predjelima. Uveče se očekuje postepeno naoblačenje na jugu i zapadu, a tokom noći na subotu oblačnost će zahvatiti većinu predjela.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno vrijeme i porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. Manje poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed svježijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opšta slika će se poboljšati u cijeloj zemlji. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom.

U većem dijelu BiH saobraća se po vlažnom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama uz Savu, Bosnu, Sanu, Drinu i Lašvu vidljivost je smanjena zbog magle. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Povodom državnog praznika Dana državnosti Bosne i Hercegovine večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.