“Ne damo državu”: Danas novi protesti ispred Parlamentarne skupštine BiH u 13 sati

foto: avaz.ba

U Sarajevu će se danas ispred Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održati okupljanje građana pod sloganom “Ne damo državu”, najavila je grupa ReSTART BiH. Oni zahtijevaju da odluke visokog predstavnika Kristijana Šmita budu identične za cijeli prostor države Bosne i Hercegovine. 

“Teme su o našoj državi, ali i antidržavnom djelovanju onih koji još uvijek sanjaju, ali i lobiraju prekrajanja granica na Balkanu. Bosna i Hercegovina – kuda dalje: Istok – zapad ili svoji na svome? Odluke visokog predstavnika moraju biti identične za cijeli prostor države Bosne i Hercegovine”, navode organizatori.

“Pozivamo sve one kojima je Bosna i Hercegovina jedina domovina da svojim prisustvom pošalju jasnu sliku ‘Zapadu’, ali i ‘Istoku’ da nas ima i da nećemo dozvoliti dalje podjele unutar Bosne i Hercegovine. Naša država može i mora biti samo kao druge: moderna, funkcionalna, ali prije svega pravna država koja štiti svakog pojedinca (bez obzira na etničku, vjersku, rasnu i svaku drugu pripadnost) na svakom pedlju države. Država vladavine prava, funkcionalna građanska država Bosna i Hercegovina!”, poručili su iz grupe ReSTART BiH.

Planirano je da se skup održi na platou ispred zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu, sa početkom u 13 sati.

bhrt.ba