U toku uređenje parkovskog drveća u Goraždu I naselju Vitkovići

Na inicijativu Gradske uprave u Goraždu je počelo  orezivanje I oblikovanje parkovskog drveća na području grada i naselja Vitkovići.

Akciju zajedno provode JKP 6.mart i KJKP “Park” iz Sarajeva koji najavljuju I nastavak saradnje prvenstveno u smislu uređenja zelenih površina u gradu na Drini.

“ Akcija orezivanja i oblikovanja skeletnih grana parkovskog drveća na području Grada Goražda i u naselju Vitkovići  vrši  se na 11 lokacija koje je predložila nadležna komisija. Ustanovljeno je da postoji potreba da se izvrše ovi radovi  obzirom da su pojedina stabla izrasla do te mjere da zaklanjaju dijelove stambenih objekata, javne rasvjete I slično” – pojašnajva gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

Dodao je da je zbog nedostatka adekvatne opreme u goraždanskom komunalnom preduzeću, Gradska uprava zatražila pomoć od KJKP “Park”

“ Najavljujemo u proljeće još jednu zajedničku aktivnost dva komunalna preduzeća na uređenju zelenih površina u Goradžu kako bi grad bio adekvatno uređen I u tom smislu gdje takođe treba da struka daje savjete I preporuke. U međuvremenu ćemo nastojati obezbjediti neophodnu opremu kako bi JKP “6.mart” bilo osposboljeno da ubuduće smaostalno obavlja ove poslove” – kazao je Imamović.

Stručni saradnik za hortikulturu I uređenje zelenih površina KJKP “Park” Nenad Radović istakao je da ova akcija predstavlja početak uže saradnje dva komunalna preduzeća

“   Nadam se da će to biti uspješna saradnja koja će se nastaviti, za početak određenim hortikulturnim radovima gdje smo mi kao komunalno preduzeće koje radi na uređenju Kantona Sarajevo, spremni pružiti podršku kako bi  Goražde dobilo izgled kakav zaslužuje” – kazao je Radović.