U BiH danas i narednih dana oblačno s kišom, ali uz visoke temperature

U Bosni i Hercegovini će danas biti oblačno vrijeme sa kišom u većini gradova dok se više padavina očekuje u Hercegovini i na zapadu Bosne. Poslijepodne ili tokom noći se očekuje prestanak padavina, a oblačno i kišovito vrijeme zadržat će se i narednih dana, ali uz poprilično visoke temperature zraka koje inače nisu karakteristične za ovo doba godine.

Danas (nedjelja) jutarnja temperatura zraka je od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna će se kretati od 6 do 12, a na jugu do 16 stepeni Celzija.

U Sarajevu će preovladavati oblačno vrijeme s kišom, a zabilježena jutarnja temperatura zraka bila je 6 stepeni dok će za tri stepena više (9 stepeni) biti dnevna temperatura.

U ponedjeljak 5. decembra će također biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove se očekuje magla. Ponegdje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne je povremeno moguća slaba kiša. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevna od 10 do 16 stepeni.

Dan poslije, u utorak se opet prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni Celzija.

I u srijedu neće biti odstupanja pa će tako u BiH biti oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura kretat će se od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 14 stepeni, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZ BiH).