Igrokaz amaterske scene

Članovi Amaterske pozorišne scene Javne ustanove Centar za kulturu Goražde mališane tog grada u susret novogodišnjim praznicima obradovali su igrokazom uz pjesmu „Djed mraz u šumi čuda“.

Predstavu sa mladim goraždanskim glumcima prema adaptiranom tekstu J.Stošića pripremala je profesorica bosanskog jezika Senada Aleta,  a mala sala Centra za kulturu bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.

Igrokaz je na najbolji način oslikao ljubav najmlađih prema novogodišnjoj čaroliji i Djeda mrazu koji novogodišnjim paketićima želi usrećiti svako dijete.

„ Drago nam je da je novogodišnja čarolija koju su pripremili vrijedni članovi Amaterske pozorišne scene Centra za kulturu Goražde izazvala toliko pažnje. Mladi glumci su na ovaj način poslali najljepše želje u Novoj godini, a pri tom pokazali svoje umješnosti u karakterizaciji likova“ – pojašnjava profesorica Aleta.

Igrokaz je priređen u okviru kulturno-zabavne manifestacije „U susret Novoj 2023. Godini“ čiji su organizatori Centar za kulturu i Grad Goražde.