Igrokaz “Snježni grad”, novogodišnja čajanka I dječiji festival na otvorenom u Goraždu

Na platou Centra za kulturu Goražde sinoć je nastavljena manifestacija “U susret Novoj 2023,. godini” čiji je su organizatori ova ustanova i Grad Goražde.  

Sa igrokazom “Snježni grad”predstavili su se mališani I odgajatelji Javne ustanove za predškolski odgoj I obrazovanje Goražde, a potom su izvedene i kompozicije sa nedavnog 23. internacionalnog dječijeg festivala “Šta se pjesmom sanja”. 

I učesnici I publika zagrijali su se  uz novogodišnju čajanku te uputili najljepše želje za godinu što dolazi.  

“ Ušli smo u jednu novu priču gdje smo uspjeli ud podršku sponzora I veliku pomoć Vijeća roditelja da organizujemo niz događaja u susret Novoj godini, među kojima I novogodišnju čajanku. Zahvalni smo svima a posebno roditeljima koji su naš “vjetar u leđa”  I radujemo se ovo novom vidu sradanje” – kazala je direktorica JU za predškolski odgoj I obrzaovanje Emina Selimović.  

U gradskoj upravi  zadovoljni su što je niz događaja u okviru manifestacaije “U susret Novoj 2023. Godini” privuklo pažnju građana  

“ Sretni smo da smo uspjeli u saradnji sa našim javnim ustanovama I udruženjem “Stari zanati” organizirati jednu ovakvu manifestaciju I doprinijeti novogodišnjoj atmosferi u Gradu Goražde I drago mi je da su  građani svih generaija a posebno  djeca zbog kojih se sve ovo I radi, to prepoznali” – istakla je pomoćnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Samir Drakovac.