Pudar: Sanjam o dobrom rezultatu na Olimpijskim igrama

FOTO: agencije

Naglašava da bi joj olimpijski bazen zaista mnogo značio

U Predsjedništvu BiH organiziran je prijem u čast najbolje bh. plivačice Lane Pudar, a Lana za FTV kaže da joj je jako drago kada vidi da vlasti u BiH prepoznaju ono što radi.

“Da prepoznaju da sam najbolji ambasador. Mnogo mi znači podrška koju već imam i koja će i u narednom periodu biti tu.”

Ističe da joj je godina na izmaku počela prilično mučno.

“Bilo je tu mnogo priprema, bilo je dobrih i loših trenutaka, a onda je došlo to ljeto. Bila su neka bitna takmičenja, to je također bilo naporno sve iznijeti ali je sve prošlo ui najboljem redu, baš onako kako smo se nadali. Zaista je sjajan osjećaj naći se na velikim takmičenjima, postaviti dobre rezultate, naći se u samom svjetskom i evropskom vrhu plivača. Zaista godina je bila za pamćenje, ispunjeni su svi ciljevi.”

Kao poseban trenutak koji je na nju ostavio poseban dojam izdvaja evropsko zlato koje svima najviše znači u BiH.

“Zaista je bio poseban osjećaj, trenutak. Za to sam stvarno jako radila i pripremala se. Bilo mi je drago kada sam uspjela isplivati sve tačno onako kako mi je trener rekao. Bila sam presretna, emocije su me preplavile.”

Lana ističe da u narednoj godini kreće isplivavanje olimpijskih normi za Pariz 2024.

“To će biti neki prvi korak. U sedmom mjesecu imam prvo Evropsko juniorsko prvenstvo, a zatim Svjetsko seniorsko prvesntvo za koje se najviše pripremam i to će mi biti neko glavno takmičenje u narednoj sezoni. A što se tiče uslova stvarno bi bilo lijepo da konačno počne izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru. Dok se to ne desi probat ćemo ići na razne pripreme, kampove, u razne države i gradove Evrope kako bi uspjeli nadoknaditi taj nedostatak.”

Naglašava da bi joj olimpijski bazen zaista mnogo značio.

“Dok to ne bude potrebno je mnogo novca da se pokriju svi odlasci na pripreme, putovanja, što moj klub mora finansirati.”

Najbolja bh. plivačica kaže da stigne uživati i sa svojim prijateljima i porodicom.

Kaže da je san svakog sportiste olimpijski tron.

“Ove godine sam postigla neke dobre rezultate koji mi daju za pravo da sanjam o nekom dobrom rezultatu na Olimpijskim igrama.”

 

fokus