Centrala svečanost povodom mubarek noći u džematu Rudo

Sinoć nakon akšam- namaza, centralna svečanost Muftijstva goraždanskog povodom mubarek noći Lejltu-r- Regaib bila je u Bajrakli džamiji, džemat Strmica, Medžlis Islamske zajednice Rudo.
Mevlud su učili imami sa prostora Muftiluka goraždanskog, od kojih su bili i glavni imami:  Mehrudin ef- Genjga, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Rudo, Avdo ef- Šisić, glavni imam MIZ Čajniče, Hasan ef- Skorupan, glavni imam MIZ Višegrad i Amel ef- Kozlić, glavni imam MIZ Rogatica, koji je proučio dovu na kraju mevluda.
Učenju mevludske svečanosti prisustvali su i predsjednik Izvršnog odbora Rudo, Meho Šahat i predsjednica Izvršnog odbora MIZ Čajniče, Anera Zagrljača.
Refik ef- Čauševic, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva goraždanskog,  dao je završnu riječ čime je poručio da je ovo jedna od odabranih noći u ovom mubarek mjesecu i da je trebamo posebno obilježiti, ali i nastaviti sa kontinuitetom činjena ibadeta svakodnevno, naročito tokom ovih svetih, odabranih mjeseca.
Na kraju je čestitao prisutnima ovu mubarek noć i ukazao na prolaznost vremena, te da ga iskoristimo onako kako će Allah biti zadovoljan sa nama.