Dan žalosti u Goraždu: Oprosti nam što plačemo, neka je i glasno, imamo za kim

FOTO: Avaz

Jedno ti možemo obećati, nećemo se smiriti dok ne pronađemo zbog ubicu ili ubice, čiji nas je kukavički, mučki čin sve zgrozio, kazao je Ćulov

U danu žalosti, u kojem muklu tišinu prekidaju samo uzdasi, Goražde se danas oprašta od Almira Raščića, sportiste, sportskog radnika, privrednika, prijatelja, dobrog sugrađanina.

 

FOTO: Avaz

 

O tome kakav je čovjek bio najbolje govore stotine prisutnih na komemorativnoj sjednici u Velikoj sali Centra za kulturu, koji su u dugim redovima čekali da članovima porodice izraze suosjećanje i pokušaju uputiti nekoliko riječi utjehe. Prisutnima su se obratili predstavnici Nogometnog saveza, općinski i kantonalni zvaničnici, komšije, prijatelji, raja, tražeći riječi kojima bi opisali bol, ali i upozorili da ubica mora biti pronađen i adekvatno kažnjen.

Težak dan za sve

– Danas je težak dan za sve nas, posebno za porodicu koja se oprašta od svog Almira. I mi se opraštamo od našeg Almira, uvaženog delegata u Skupštini Nogometnog saveza BiH , predanog sportskog radnika bogate fudbalske karijere, brižnog oca, dobrog supruga, plemenitog sina i voljenog brata. Teško je pronaći riječi utjehe u ovakvim trenucima. Preranim odlaskom našeg Almira sportska zajednica je izgubila mnogo – kazao je predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković, uputivši izraze saučešća Almirovom ocu Muhidinu, sinovima Sammiu i Nooru, supruzi Vildani i bratu Admiru.

Tokom komemoracije pročitane su samo neke od stotina poruka sugrađana, upućenih nakon vijesti da je Almir Raščić izgubio bitku nakon teškog ranjavanja 13 januara i devet dana provedenih u komi na UKC Sarajevo.

FOTO: Avaz

 

– Poput svoga grada. Drugar svim generacijama, dobro a naše, odmalena poseban drinski huk i mangup kojeg se voli. Putuj majstore… I ne zamjeri što plačemo. Neka je i glasno. Imamo za kim – napisala je novinarka Elma Kazagić.

“Nećemo se smiriti”

Uzvišeni Allah jedini zna i određuje sve naše puteve, pa tako i u ovom trenutku, kazao je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

– Nikad tužniji januar i početak nove godine, u kojem smo izgubili već nekoliko naših sugrađana, čijim je odlaskom ostalo siromašnije za svu dobrotu, ljubav i plemenitost. Koliko si bio omiljen, koliko su te voljeli, najbolje govore komentari na društvenim mrežama i muk i nevjerica koji su zavladali gradom. Jedno ti možemo obećati, nećemo se smiriti dok ne pronađemo zbog ubicu ili ubice, čiji nas je kukavički, mučki čin sve zgrozio – kazao je Ćulov.

FOTO: Avaz

Almir neće biti zaboravljen, poručili su i njegovi prijatelji, raja i komšije, pozivajući nadležne organe da otkriju i procesuiraju počinitelja gnusnog napada na nevinog čovjeka. Nakon komemorativne sjednice stotine ljudi krenulo je prema mezarju Kolijevke, gdje će u 15 sati biti klanjana dženaza i obavljen ukop.

FOTO: Avaz

 

Avaz