Na mezarju Kolijevke u Goraždu klanjanja dženaza bivšem fudbaleru Almiru Raščiću

Veliki broj građana Goražda, ali i drugih dijelova BIH danas je klanjao dženazu Almiru Raščiću na mezarju Kolijevke u Goraždu gdje je ukopan. Zbog njegove smrti u gradu I kantonu proglašen je dan žalosti.
Bivši fudbaler preminuo je deset dana nakon što je pucano na njega 13.januara ove godine, a istražni organi rade na rasvjetljavanju svirepog ubistva 39-godišnjeg Almira koji je bio omiljen u gradu na Drini.
Almir Raščić je rođen 7.novembra 1984. godine u Goraždu u sportskoj porodici. Igrao je za više fudbalskih klubova, Goražde, Čelik, Velež, Olimpik i Azot, a bio je član Malonogometnog kluba Drina i član Skupštine NS BIH ispred ovog kluba.
Porodici Almira Raščića, ocu Muhidinu, sinovima Sammiu i Nooru, supruzi Vildani i bratu Admiru riječi saučešća na komemoraciji koja je organizirana u Goraždu uputile su stotine sugrađana i prijatelja, brojne delegacije i zvaničnici, među njima i delegacija Fudbalskog saveza BIH na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem.
“Danas je težak dan za sve nas, posebno za porodicu koja se oprašta od svog Almira. I mi se opraštamo od našeg Almira, uvaženog delegata u Skupštini Nogometnog saveza BiH, predanog sportskog radnika bogate fudbalske karijere, brižnog oca, dobrog supruga, plemenitog sina i voljenog brata. Teško je pronaći riječi utjehe u ovakvim trenucima. Preranim odlaskom našeg Almira sportska zajednica je izgubila mnogo”, poručio je Vico Zeljković, predsjednik Nogometnog saveza BiH.
Tokom komemoracije pročitane su samo neke od stotina poruka sugrađana, upućenih nakon vijesti da je Almir Raščić izgubio bitku nakon teškog ranjavanja 13 januara i deset dana provedenih u komi na UKC Sarajevo.Njegovi prijatelji pozvali su nadležne organe da otkriju i procesuiraju počinitelja gnusnog napada na nevinog čovjeka.