Nastavak sezone Premijer lige BiH: Rukometaši Goražda večeras dočekuju Krivaju

– Rukometna sezona Premijer lige BiH za muškarce nastavlja se ovog vikenda, a rukometaši Goražda sutra u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ dočekuju ekipu Krivaje iz Zavidovića.

Iz uprave goraždanskog kluba pozvali su navijače da pruže podršku domaćoj ekipi kako bi upisali bodove važne za opstanak u elitnom rangu takmičenja.

„ Zimski period  iskoristili smo da  obavimo dobre fizičke pripreme kako bi što spremnije dočekali nastavak prvenstva. Pri tome smo angažovali i atletskog trenera Zaima Šumana kojem smo veoma zahvalni jer smo uradili dobar dio posla“ – kazao je trener RK Goražde Kasim Kamenica.

Rukometaše Goražda u nastavku prvenstva očekuje prilično povoljan raspored obzirom da od četiri prve utakmice, tri igraju na domaćem terenu.

„ Za nas je i sutrašnja utakmica neobično važna  jer   dolazi nam Krivaja kojoj smo upravo prošli vikend gostovali u KUP utakmici i jesenas i oba puta smo izgubili po tri razlike, što nam daje neki optimizam, bez obzira što je ekipa iz vrha tabele, da  se možemo  ravnopravno nositi a nama su bodovi neophodni“ – ističe Kamenica.

Naglašava da je cilj kluba  opstanak u Premijer ligi uz napomenu da je  nepovoljna okolnost  to što je, bar za sada, planirano  ispadanje pet  klubova zbog smanjenja lige sa 16 na 14 klubova.

„ Mi paralalelno vodimo borbu da promjenimo odluku Upravnog odnora Rukometnog saveza BiH koji je nezakonito donio odluku da ispada pet klubova,  i uz podršku nekih dugih klubova i Rukometnog saveza  RS-a čija je odluka izigrana od njihovih predstavnika, radimo na tome da se  funkcionisanje i rad saveza svede u zakonske okvire , a to je da ispadnu tri ekipe, što bi  nama u velikoj mjeri olakšalo posao i povećalo mogućnosti za opstanak“ – istakao je Kamenica.

U nastavak prvenstva rukometaši Goražda ulaze uz dva pojačanja. Timu su se pridružili Sanjin Božić  na poziciji lijevog krila i Arman Beširević na golmanskoj poziciji, a oba su stigli  iz sarajevske Bosne.

„ Protiv Goražda sam igrao dosta puta u karijeri i uvijek ga je krasilo to da je grad rukometa. Publika je pismena na tribinama, uvijek ima ljudi koji žele dobar rukomet i koji znaju dosta o rukometu, a i naravno trener Kasim Kamenica kada me je pozvao bilo mi je drago i odlučio sam se da dođem u Goražde. Prva utakmica utakmica protiv Krivaje nam je možda i najbitnija u sezoni, da imamo dobar start . Dočekujemo repektabilnu ekipu Krivaje, ali mislim da se možemo nositi s njima i da ćemo uz pomoć publike i ako budemo vjerovali u sebe , pobjediti utakmicu“ – kazao je golman Armin Beširević.