Danas počinje suđenje optuženima za ubistvo sarajevskih policajaca

foto:osolobodjenje.ba

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas počinje suđenje Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću Žižanu, koji se terete za ubistvo sarajevskih policajca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Marinković, Macan i Trifković ranije su se izjasnili da nisu krivi za ubistvo pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, nakon čega je zakazan glavni pretres.

U optužnici se navodi da se Marinković, Macan i Trifković terete da su 26. oktobra 2018. u sarajevskom naselju Alipašino Polje oko 4.20 sati, nakon što su ih policajci zatekli u krađi vozila u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u Šehovića i Vujinovića, koji su se nalazili u policijskom automobilu.

Šehović je od zadobijenih povreda odmah preminuo, dok je Vujinović, nekoliko sati poslije, preminuo usljed zadobijenih povreda.

Inače, i danas se očekuju jake policijske snage, kao što je to bio slučaj na ročištu za izjašnjavanje o krivici. Poslije četiri godine intenzivne i kompleksne istrage, Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu nakon što je poduzeto više od 2.500 radnji dokumentiranja i dokazivanja optužbi.

radiosarajevo.ba