Nogometaši Koline iz Ustikoline počeli su pripreme za nastavak sezone Druge lige Centar FBiH

Pripreme se odvijaju na više lokacija, dio njih u Goraždu i Sarajevu. U stručnom štabu navode da je najbitnije sačuvati igrače od povreda i spremiti se za nastavak prvenstva.

„ U prvom dijelu sezone NK Kolina je u 15 susreta zabilježila 13 pobjeda i dva poraza tamo gdje smo se najmanje nadali ali mislim da ćemo u nastavku prvenstva to da popravimo. Ambicije su da budemo u vrhu, među prve tri ekipe a ono što je za nas najvažnije je da afirmišemo mlade igrače iz Ustikoline jer stvarno ima potencijala  uz  iskustvo Bajraktarevića, Bašovića, Čomora, Pljevljaka, mislim da ova djeca mogu samo da napreduju“ – kazao je trener NK Kolina Esad Selimović.

Napomenuo je da prva utakmica Kolinu očekuje 5.marta

„ Generalku imamo 26. Februara u Ustikolini sa Famosom iz Vojkovića a ukupno imamo četiri pripremne  utakmce i nadam se da ćemo ih iskoristiti na najbolji način.  Za dobre igre Koline se već pročulo i protivničke ekipe zbog toga mijenjaju pristup zbog čega moramo biti oprezniji u nastavku i u svaku utakmicu ulaziti maksimalno ozbiljno „- naglasio je trener Selimović koji na raspolaganju ima 22 igrača ali do početka sezone  planirano je da se Kolina pojača sa još dva igrača.

Mladi Emil Muslić napominje da od iskusnih igrača mlađi mogu mnogo da nauče

„ Iz dana u dan i iz treninga u trenig kao i kroz same utakmice možemo zaist amnogo naučiti. Imamo dobru ekipu i dobre šanse da budemo među prva tri tima ove szeone  a ubuduće vidjećemo“ – navodi on..

Semir Bajraktarević jedan je od iskusnijih igrača koji smatra da Kolina ima budućnost

„ Ova liga je podešena tako da bude razvojna za mlade igrače, međutim ako nema iskusnih igrača teško da mogu naučiti. Zato smo mi tu stariji sa iskustvom i znanjem gdje možemo dosta da pomognemo a oni, kako sam vidio do sada u našem klubu, stvarno upijaju i rade. Svjesni su da mogu da napreduju i da nema veze što je u pitanju  Druga liga trenutno jer teren je svima isti tako da je sve do njih“ – ističe Bajraktarević.