Predstavljen roman-hronika “Mali Vojnik” autorice Sadete Škrijelj-Šahman

Roman-hronika “Mali vojnik” autorice Sadete Škrijelj-Šahman, predstavljen je danas u Maloj sali Centra za kulturu, u okviru programa obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Moderator i promotor današnje promocije knjige Mr.sc. Emina Hadžić , kazala da je autorica na 200 stranica knjige ispisala svoje proživljene dane i noći u opkoljenom Sarajevu, a pored ostalog, nudi i svjedočenje o životu djece u ratnom okruženju.

– To je zbirka sjećanja i priča jedne žene, majke koja je doživjela i proživjela rat u BiH. Opisuje iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec, njenu borbu preživljavanja. Kada ste majka malog djeteta, koje ima hiljadu i jedno pitanje, o tome šta je rat, zašto padaju granate.

– Autorica je bila je podrška borcima koji su išli na prve linije fronta, prije svega bila je velika podrška svom suprugu, borcu Armije RBiH, opisuje, kako ga je dočekivala, opisuje sreću svog malog sinčića kada bi mu otac dolazio sa fronta. Glavni lik je zapravo njen sin, taj mali vojnik, koji je odrastao u ratu – naglasila je Hadžić.

O knjizi je pred brojnom publikom, koju su, između ostalih, činili i đaci goraždanskih škola, govorila autorica Sadeta Škrijelj -Šahman.

Knjigu je izdala Izdavačka kuća BMG Bosanska medijska grupa, a dizajn knjige je radio bosanskohercegovački umjetnik Mušo Šahman.

 

 

www.bpkg.gov.ba/www. czkgorazde.ba