Odbojkašice Goražda sezonu u Premijer ligi BiH okončale na četvrtom mjestu

Odbojkašice Goražda sezonu u okviru Premijer lige BiH okončale su pobjedom na gostovanju kod ekipe SOK “Mostar“ (0 :3), čime su regularni dio takmičenja završile na 4. mjestu sa 34 boda.

U klubu su zadovoljni ostvarenim uspjehom i ponosni na činjenicu da je OK Goražde najbolje plasirana ekipa iz FBiH.

– Imajući u vidu da smo iza sebe ostavili klubove iz velikih centara poput Tuzle, Mostara, Ilidže koji imaju znatno bolje uslove i budžete, to dovoljno govori o našem uspjehu kojim smo jako zadovoljni – kazao je trener OK Goražde Nermin Obuća.

Nakon sedmodnevne pauze, odbojkašice Goražda očekuje doigravanje u okviru Play off-a za prvaka BiH koji je, pojašnjava Obuća, zamišljen da osam ekipa koje su ostale u Premijer ligi BiH, igraju između sebe.

– To je po principu prvi protiv osmog, drugi protiv sedmog i tako redom, a s obzirom da smo mi zauzeli četvrto mjesto, igrat ćemo protiv ekipe koja se nalazi na petom mjestu, a to je Igman sa Ilidže. Predstojeći vikend je pauza, jer se igra finale KUP-a BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji, tako da ćemo mi već 18. marta biti domaćini prve utakmice Play off-a u našoj Gradskoj dvorani, a revanš je za sedam dana na Ilidži. Ukoliko rezultat bude 1:1 treća utakmica bi se igrala u Goraždu jer smo bolje plasirana ekipa – precizirao je on.

Kako bi Goraždanke što spremnije dočekale susrete Play off-a, u klubu razmišljaju o odigravanju prijateljske utakmice s ekipom iz federalne lige.

– Veoma je bitno da su sve igračice koje su na raspolaganju dobrog zdravstvenog stanja, nemamo povrijeđenih, tako da se nadam da ćemo nastavak prvenstva i takmičenje u Play off-u dočekati u punom sastavu i da ćemo već prvu utakmicu dobiti kako bi se plasirali među četiri najbolje ekipe u BiH – kazao je trener OK Goražde.