Rukometaši Goražda sutra u važnoj utakmici protiv Sloge iz Doboja

U okviru Premijer lige BiH rukometaši Goražda sutra dočekuju ekipu dobojske Sloge.

U ovaj susret Goraždani ulaze sa jedanaeste pozicije koja u ovom trenutku garantuje opstanak u Premijer ligi BiH zbog čega naglašavaju da je pobjeda u predstojećem susretu njihov imperativ jer bi u suprotnom slijedila grčevita borba za opstanak u ovom rangu takmičenja. Iz kluba su uputili poziv navijačima da u što većem broju dođu u Gradsku dvoranu „Mirsad Hurić“.

„ Ekipa Sloge je svega tri boda iznad nas, dakle nije ni ona još u mirnoj luci i oni imaju težak raspored. Sigurno je da će to biti jedan težak, iscrpljujući i krajnje neizvjestan meč. To je prava prilika da Goraždani pomognu svojoj ekipi da naprave ambijent koji će nositi ekipu. Sinoć smo trenirali u kompletnom sastavu tako da sam zadovoljan i sa te strane i u svakom slučaju nadam se najboljem“ – kazao je trener MRK Goražde Kasim Kamenica.

Važnosti utakmice svjesni su i sami igrači koji očekuju podršku sa tribina

„ To nam je prva od pet preostalih utakmica na domaćem terenu a koja nam, s obzirom da igramo kući, nameće imperativ pobjede. Gledajući tabelarno ekipa Sloge bi možda za nas trebala biti najlakši protivnik, međutim, radi se o jednoj odličnoj ekipi koja igra moderan i brz rukomet i ekipi koja je nama u Goraždu tradicionalno nezgodan protivnik i nerijetko se dešavalo da su uzimali bodove. Ali, jedina opcija za nas u ovoj utakmici je pobjeda i mislim da uz naš dobar pristup, maksimalan fokus i motivaciju  te našu izvanrednu publiku koja dolazi u velikom broju, sutra možemo doći do bodova koji će nam pomoći u ostvarenju cilja, a to je opstanak u Premijer ligi“ – kazao je igrač Haris Jamak.

Podršku rukometašima Goražda simbolično je odlučilo pružiti i Udruženje za kreativni razvoj „Djeca Evrope“ koje je pozvalo djecu Goražda  da prisustvuju utakmici i ujedno pokažu solidarnost sa svojim vršnjacima pogođenim zemljotresom u Turskoj i Siriji.

„ Želimo da djeca Goražda donesu igračke koje će baciti na teren pred početak utakmice, a koje će naše udruženje „Svetlo grada“ zajedno sa svim ostalim poslati organizaciji Pomozi.ba koja će ih dalje distribuirati do djece Turske i Sirije. Punog srca pozvali smo MRK Goražde da ta igračka bude ulaznica djeci za utakmicu i tako ćemo postići  efekat da bude više najvijača a  naša je želja da ostvarimo dvije pobjede – jednu  u humanosti, a drugu na terenu“ – kazao je predsjednik udruženja Slavko Klisura.

Utakmica između Goražda i Sloge igra se sutra u 19 sati.