Dženan Hošić novi šef stručnog štaba FK Goražde

Dženan Hošić novi je šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Goražde.  Na toj poziciji zamjenit će dosadašnjeg trenera Muhameda Zejnilhodžića koji je iz ličnih razloga podnio ostavku.

Hošić je na čelo goraždanskog kluba ponovo došao nakon dvije godine, a prethodno je kao šef stručnog štaba bio angažovan I u Olimpiku, visočkoj Bosni I Famosu.

Ističe da je počastvovan pozivom  uprave koja je odlučila da ga ponovo angažuje u klubu u kojem je počeo svoju profesionalnu trenersku karijeru

“ Drago mi je da vidim ljude koji su tu ostali još uvijek. Sticajem okolnosti jednog čovjeka  nema, rahmetli Senada Islama, što mi je jako žao jer to je čovjek koji mi je dao prvi profesionalni trenerski angažman ovdje, na čemu sam mu zahvalan I napravili smo dobar posao. Što se tiče mog dolaska sada razlika je velika, prvi put je ekipa bila u samom dnu tabele I imali smo tešku situaciju, borili se I Muhamed I ja smo I tada bili zajedno I napravili dobar rezultat. Sada je situacija drugačija, klub je stabilan I nalazi se u gornjem dijelu tabele, ekipa dobro igra” – kazao je Hošić.

Bivši trener Muhamed Zejnilhodžić napominje da ostaje u klubu te da angažmanom Hošića očekuje još bolje rezultate

“ Duži period  sam proveo na klupi FK Goražde   I smatram da smo uradili jedan solidan posao. Već sam tu osam mjeseci I jednostavno nekada dođe do zasićenja I čovjek  poželi I malo da odmori. Razloga za ostavku ima više ali o njima ne bih detaljnije govorio ali jedan od njih je poziv koji očekujem iz inostranstva. Uglavnom, ostajem uz klub I nadam se da ću pomoći jer ovaj klub volim a kolegi Hošiću želim sve najbolje jer to je jedan jako dobar I kvalitetan trener koji je u ovom klubu već radio I ostavio  dobar utisak. Smatram da će njegov dolazak I energija samo doprinijeti boljem uspjehu FK Goražde” – kazao je Zejnilhodžić.