Rukometaši Goražda slavili u neizvjesnoj utakmici protiv dobojske Sloge

U uzbudljivoj i do kraja neizvjesnoj utakmici 21. kola Premijer lige BiH između MRK Goražde i MRK Sloga iz Doboja, slavili su domaći rukometaši koji su sa samo jednim golom prednosti (36 : 35) susret okončali u svoju korist.

Šef stručnog štaba Goražda Kasim Kamenica ne krije zadovoljstvo ishodom susreta, važnog za opstanak u ovom rangu takmičenja.

„ Fantastičan rezultat i ovo j emoderan rukomet. Međutim, ono što se nama odrazilo je nedostatak malo većeg fonda igrača, kako bi smo mogli raditi rotaciju i da nek arješenja u odbran inamjetsimo boljim. Nismo izvršavalina pravi način određen ezadatke mada, kada se pobjedi, ne treba gledati pobjedi u zube. Čestitam momcima jer zaista su do kraj aostali na putu do pobjede i sad se lakše diše“ – izjavio je Kamenica.

Gosti iz Doboja bez boda su ostali u zadnjim sekundama susreta, zbog tehničke gršeke

„ Utakmica je bila korektna, možda ne toliko kvalitetna u odbrani i zato je ovaj rezultat 36 :35. Imali smo svoj ešanse, nismo mogli  ih iskoristili  u penalima, u zicerima. Publika j ebila fantastična, podržala je svoj klub i to mi je drago da vidim u BIH, svuda j ezaist apublik aprisutna. Ne mogu dakažem da nisam razočaran krajnjim rezultatom, očekivali smo više, međutim desilo se da smo izgubili utakmicu u finišu“ – kazao je trener MRK „Sloga“ Doboj Miljan Stanić.

Goraždane je do pobjede, prema procjenam,  bodrilo više od 1000 navijača a tome je  doprinio i simboličan humani  čin ubacivanja plišanih igračaka na teren, za djecu koja su preživjela zemljotres u Turskoj i Siriji što je inicijativa „  Sunčanog razreda“ koji djeluje u okviru Uduženja za kreativni azvoj „Djeca Evrope“.

„ Najavili smo, vjerujući da će biti tako, da ćemo da ostvarimo dvije pobjede – u humanosti i na terenu.I desilo se baš tako! Na teren gradske dvorane “Mirsad Hurić” prije utakmice bačen je veliki broj igračaka koje su darovane srcima. Igračke ćemo proslijediti goraždanskom humanitarnom udruženju “Svjetlo grada” a dragi ljudi iz ovog udruženja će igračke prikupljene u Goraždu poslati organizaciji “Pomozi. ba” koja akciju vodi na nivou BiH. Hvala našoj  sunčanoj djeci i roditeljima na humanosti i ponosni smo na  drugu pobjedu, vođenu srcima koju su ostvarili naši  rukometaši u izuzetno značajnoj utakmici“ – poručili su iz ovog udruženja.