Čović najavio sastanak s Nikšićem: Formiranje Vlade FBiH očekuje se do 6. aprila

FOTO: Avaz

Napravit ćemo sporazum i definirati odnose između dva stranačka bloka, bez obzira da li su u pitanju resori ili neki drugi odnosi, rekao je Čović

Lider HDZ-a Dragan Čović tokom današnje sjednice Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru osvrnuo se na aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini i formiranje vlasti na nivou Federacije.

 

 

Tokom obraćanja medijima na današnjoj konferenciji on je rekao da će se sastanak između njega i lidera SDP-a Nermina Nikšića održati naredne sedmice.

– Informirali smo se međusobno o tome šta smo uspjeli uraditi o implementaciji izbornih rezultata. Iznio sam podatke šta ćemo uraditi oko Vlade FBiH. Sastanak između dvije grupacije koje su potpisale sporazum na nivou BiH iz FBiH, Nikšić i ja, će se održati u petak 24. marta u Mostaru – rekao je Čović.

Poručio je kako je plan da se kompletno formiranje vlasti na svim nivoima završi do kraja aprila.

 

– Napravit ćemo sporazum i definirati odnose između dva stranačka bloka, bez obzira da li su u pitanju resori ili neki drugi odnosi. Oko toga smo dali informacije i kako vidimo dinamiku oko kantona koji nisu izvršili imenovanja. Trebat će nekog nadmudrivanja, ali uvjeren sam da će do 6. aprila biti završeno – ističe Čović.

Avaz