Drina poribljena sa 300 komada potočne pastrmke

– Svjetski dan voda, 22. mart, u Goraždu se obilježava kao Dan rijeke Drine, a tim povodom u organizaciji gradske uprave danas je priređen niz događaja.

Brojni građani, uposlenici institucija i ustanova, aktivisti udruženja i organizacija, učenici goraždanskih osnovnih I srendjih škola proveli su akcije čišćenja priobalja u užem gradskom jezgru, kako bi obale Drine očistili od smeća.

Svoj doprinos obilježavanju Dana rijeke Drine dali su i mališani JU za predškolski odgoj I obrazovanje  Goražde  koji su u Gun-Gor parku, na obali rijeke,  priredili poetsko-muzički performans uz poruke o potrebi očuvanja rijeke.

Za sve učesnike današnje akcije gastro kutak u naselju Mujkovića polje priredilo je goraždansko Udruženje ribolovaca koje je Drinu uz ovaj dan obogatilo sa 300  komada potočne pastrmke

“ Na ovaj način ne samo da vraćamo život u Drinu već nastojimo doprinijeti obogaćivanju ponude u oblasti ribolovnog turizma. Koliko u tome uspjevamo dovoljno govori podatak da se, nakon što smo uradili posebno izvojenu fly fishing zonu u gradu,  u proteklih par godina konstantno povećava broj gostiju iz BiH, Srbije ali I brojnih evropskih zemalja.  Ove godine planiramo organizirati državni KUP u fly fishing” – kaže predsjednik  predsjednik Udruženja sportskih ribolovaca Goražde, Halid Pekaz.