U Goraždu održan tradicionalni koncert „ U susret ramazanu“

U susret ramazanu“ naziv je tradicionalnog koncerta kojim je i ove godine u Goraždu obilježen dolazak najodabranijeg mjeseca za muslimane.  

Velika sala Centra za kulturu Goražde, koji je organizator ovog događaja, bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a publika je uživala u bogatom programu ilahija, sevdaha, folklora i recitala, koji su izveli hor Centra za kulturu, hor mekteba Stara čaršija, Muški vokalno-instrumentalni sastav „Behar“, članice amaterske pozorišne scene te Ansambla narodnih igara i pjesama Centra za kulturu, kao i učenici OŠ „Hasan Turčalo Brzi“ Ilovača.

Čestitke građanima povodom nastupajućeg ramazana uputio je glavni imam Medžlisa IZ Goražde Esad ef. Grabus koji je ukazao na vrijednosti oabranog mjeseca  

 „ Hvala Allahu dž.š koji nam je podario milost da dočekamo naš najljepši mjesec ramazan. U svoje i u ime muftije goraždanskog čestitam organizatorima ovog događaja na ljepoti programa koji su nam podarili. Prelijep je osjećaj jer ništa nas ne može okupiti ni ovako lijep ambijent napraviti  kao nadolazeći nam dragi gost ramazan.Zato je on i poseban jer sve te ljepote i vrijednosti koje donosi su nemjerljive i na svaki mogući način nas podstiču da ga posebno osjećamo u našim srcima i da sve vrline koje imamo posebno izražavamo u ovom mjesecu“ – poručio je ef. Grabus.

Dolazak ramazana u Goraždu će biti obilježen i večeras takođe tradicionalnim događajem „Ramazanski vozić“ u organizaciji Neformalne grupe roditelja, uz učešće nekoliko stotina mališana koji će prošetati od Gun-gor parka do harema džamije Kajserija.