Novi cirkus na bh. terenima: Lokomotiva u četvrtfinalu Kupa BiH igrala sa samo sedam igračica

Na nogometnim terenima širom BiH smo, nažalost, navikli da nas ništa ne može iznenaditi. No, najnovija dešavanja iz Goražda su iznenadila i one najveće pesimiste kada je naš nogomet u pitanju.

U četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine za žene nogometašice Libera iz Goražda su pobijedile Lokomotivu iz Brčkog rezultatom 13:0.

Od ekipe iz Brčkog smo navikli na visoke poraze s obzirom da su u dosadašnjih 14 kola Premijer lige BiH postigle samo 10 golove i primile 94, no u centar pažnje su dospjele zbog sasvim druge stvari.

Naime, sudeći prema zvaničnom zapisniku s utakmice, Lokomotiva je u Goražde došla sa samo sedam igračica.

 

 

 

Svih 90 minuta su odigrale samo sa golmanicom i šest igračica u polju, te mogu biti sretne što su izgubile sa “samo” 13:0.

Ono što je posebno zanimljivo je da su nogometašice Lokomotive pobijedile Libero u gostima u Premijer ligi BiH rezultatom 5:0.

Tokom sezone Lokomotiva je znala igrati sa malim brojem igračica, no uvijek ih je bilo najmanje 11. Još uvijek nije poznato zašto su u Goražde došle u ovakvom satavu, nošta god da je u pitanju, naravljen je još jedan u nizu cirkusa u bh. sportu.

 

 

klix