SFK Libero iščekuje ime protivnika u polufinalu KUP-a BiH za žene

Visokom pobjedom nad Lokomotivom iz Brčkog, tim SFK Libero iz Goražda se plasirao u polufinale KUP-a Bosne i Hercegovine u nogometu za žene.

Susret četvrtfinala KUP-a BiH okončan je sa trinaest pogodaka u mreži Lokomotive, a Goraždanke čekaju ime protivnika u polufinalu

„ Trudimo se, djevojke rade dobro a olakšavajuća okolnost je bila što tim Lokomotive nije bio kompletan, što naravno ne umanjuje naš dobar rad i rezultat. Danas je izvlačenje polufinalnih parova tako da čekamo informaciju ko nam je rival u polufinalu KUP-a. Situcija u klubu je dobra, nemamo povrijeđenih igračica, sve su zdrave“ – kazao je pomoćni trener SFK Libero Almir Tihić.

Njihov naredni protivnik u Premijer ligi je poznat i sada je sva energija u Liberu usmjerena na subotnje gostovanje u Bugojnu

„ Igramo važnu utakmicu u subotu u Bugojnu protiv Iskre koja je trenutno treća na tabeli, dok smo mi šesti. Naš cilj je jasan a to je opstanak u društvu najboljih a sa dobrim rezultatom iz Bugojna mi ćemo napraviti veliki iskorak prema tom cilju i u Bugojno putujemo u kompletnom sastvau“ – kazao je Tihić.