Međunarodna trka prijateljstva Goražde 5 K dobila AIMS certifikat

Međunarodna  trka prijateljstva “Goražde 5 K”  dobila AIMS certifikat, što u Atletskom klubu Goražde smatraju velikim uspjehom za goraždansku atletiku.

Predsjednik kluba Zaim Šuman  naglašava da je certifikaciju staze obavila firma iz Hrvatske koja vrši zvanična mjerenja

“ Izvršili smo certificiranje naše Međunarodne trke prijateljstva na pet kilometara,  moram reći uz jedan ogroman napor uspjeli smo osigurati dolazak stručnih osoba da certificiraju stazu, tako da ćemo podići kvalitet naše trke na jedan zavidan, evropski nivo. Firma koja se bavi certificiranjem staze je jedna od rijetkih u svijetu koja to radi tako da je bilo vrlo teško doći do njih ali uspjeli smo I tako se priključili jednoj velikoj porodici međunarodnih trka koje imaju taj certifikat” – pojasnio je Šuman.

Dodao je da je ovim činom započela organizacija treće po redu trke “Goražde 5K” koja j planirana  29 jula i to u večernjem terminu.

“ Na taj način ćemo napraviti jedan sjajan  uvod u internacionalni Festival prijateljstva u Goraždu koji se održava svake godine I našim građanima I gostima ponuditi jednu kvalitetnu sportsku manifestaciju.  Večernji termin održavanja trke je važan jer će se time izbjeći dnevna vrućina. Početak trke planiran je u 18. 30 sati , dječije trke jedan sat ranije a došlo je i do nekih izmjena same trase te će ona prolaziti i dijelom grada kod džamije Kajserija” – istakao je predsjednik Atletskog kluba Goražde.