Džanan Musa izabran u najbolju petorku Eurolige

FOTO:agencije

Pored Muse, u idealnu petorku sezone uvršteni su Walter Tavares (Real Madrid), Lorenzo Brown (Maccabi), Mathias Lessort (Parttizan) i Aleksandar vezenkov (Olympiakos)

Džanan Musa igra sezonu iz snova. To potvrđuje i veliko priznanje koje je dobio od najjaćeg klupskog takmičenja Starog kontinenta. Naime, košarkaš madridskog Reala izabran je glasovima medija, igrača i trenera u idealnu petorku Eurolige!

Tako je ujedno postao prvi košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je dobio ovo priznanje od 2000. godine, kada je osnovana Euroliga (zamijenila tadašnji Kup šampiona). Historijski podvig.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine dobio je najviše glasova navijača – 9,87 posto. Nakon njega, najviše je imalo krilo Olympiacosa Saša Vezenkov (8 posto) te centar Partizana Mathias Lessort (nešto manje od 7 posto).

Pored Muse, u idealnu petorku sezone uvršteni su Walter Tavares (Real Madrid), Lorenzo Brown (Maccabi), Mathias Lessort (Partizan) i Aleksandar vezenkov (Olympiakos).

Džanan Musa je prvi strijelac Reala u ovom takmičenju (15,2), deseti ukupno. Jedini je član Kraljevskog kluba koji je ove sezone odigrao svaku euroligašku utakmicu svog tima.

 

fokus