Utvrđen dnevni red i termin održavanja 5. redovne sjednice Skupštine BPK Goražde

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na sjednici održanoj danas utvrdio je dnevni red i termin održavanja 5. redovne sjednice Skupštine BPK Goražde.

Sjednica će se održati 30. maja sa početkom u 10:00 sati, na kojoj će se između ostalog razmatrati izvještaja o radu i finansijskom poslovanju kantonalnih institucija za 2022.godinu.

Na dnevnom redu je nekoliko prijedloga odluka a radi se o Odluci o imenovanju Odbora za javna priznanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, razrješenju člana Komisije za borbu protiv korupcije Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Odluci o izmjeni Odluke o izboru stalnih radnih tijela Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde te prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti na Poslovnik o radu Nezavisnog odbora. Također, na dnevnom redu je prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu o usvajanju Elaborata firme Expertiza d.o.o Sarajevo, o procjeni vrijednosti građevinskih objekata KCUS-a za 2022. godinu, broj: 70/23 od 09.02.2023. godine.

www.bpkg.gov.ba