Goražde 30.maja domaćin FutureA festival za djecu

Goražde će 30. maja biti domaćin velikog dječijeg festivala “FutureA” koji nudi nesvakidašnje sadržaje za djecu I mlade.  Na značaj festivala I sadržaje koje će ponuditi, podsjetili su danas u Gradskoj upravi koja je suorganizattor ovog događaja sa  holandskom fondacijom ”Out of area”

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović napomenuo je da djecu I mlade očekuje mnoštvo zabavnih I zanimlivih sadržaja

“ To je jedna novina u Gradu Goražde kakvu do sada nismo imalli. Festival će biti održan 30 maja u vremenu od 13 do 16 sati na platou ispred Centra za kulturu, u Omladinskoj ulici I na Mostu ALije Izetbegovića. Očekujemo  veliki broj goraždasnskih mališana ali I djece iz susjednih lokalnih zajednica” – kazao je Imamović.

Podsjetio je da je Fondacija ”Out of area” iz Holandije već dugi niz godina  prisutna u BiH, ali i drugim zemljama Europe te da su  do sada  učestvovali u mnogim festivalima.

“ U BiH svake godine odrede drugi grad za organizaciju FutureA Festivala I dragon am je da je među četiri grada ove godine u Goraždu, uz Busovaču, Konjic i Čapljinu.Pozivamo svu djecu da nam se pridruže I uživaju u ovom jedinstvenom događaju” – kazao je gradonačelnik Goražda.

Ceremonija otvaranja festivala počinje u 13 sati ispred Centra za kulturu nakon čega slijedi velika zabava koja će biti organizovana  po zonama. Zona  pustolovina, zona kreativnsti  zona ljepote,  zone za muziku i teatar, zona za sport i igrice te kutak za hranu, samo su neki od sadržaja.

Uz prijatelje iz Holandije dio programa u okviru festivala  priredit će će I djeca iz goraždanskih vrtića, članovi Ansambala narodnih igara I pjesama, Karate klub Specijal te goraždanska Rock škola.