Kamenica podnio ostavku u MRK Goražde

Predsjednik i šef stručnog štaba Muškog rukometnog kluba (MRK) Goražde Kasim Kamenica podnio je neopozive ostavke na obje funkcije.

Pojašnjava da je, iako je ostvaren izazovni cilj a to je opstanak MRK Goražde u Premijer ligi BiH, na sjednici Upravnog odbora podnio neopozive ostavke,  uz napomenu da su razlozi isključivo finansijske prirode.

  „ Smatram da sam lično trebao imati više poštovanja I da  klub zaslužuje mnogo veći tretman u gradu. Prije dvije godine, kada sam se na Skupštini prihvatio funkcije, obećao sam formiranje ekipe  za ekspresni povratak u Premijer ligu i stvaranj estabilnog premijerligaša, što smo učinili na jedan odličan način. Takođe, stvaranje Škole rukometa   koja je u tom trenutku bila potpuno zapostavljena, a sada imamo 100 mladih i zaista bih želio da pohvalim Haruna i Nermanu koji rade na odličan način“ – pojašnjava Kamenica.

Stvaranje budžeta je kaže jedino što nije uspio učiniti te je nedostatak adekvatne finansijsk podrške, razlog njegove ostavke

 „ Jednostavno sam bez umora i uvreda zaključio da  prekinem angažman, jer  ne vidim sebe  u tom projektu dalje. Probao sam doći i do premijera  BPK i dati  smjernice kako da se sport finansira u gradu, da se izbjegne politički uticaj skupštinskih zastupnika, već da izgradimo sistem po kojem bi se uradila kategorizacija sporta i klubova, ali sam po tom pitanju ostao neshvaćen i moje sigestije nisu na adekvatan način doprle ni do gradonačelnika, ni do Vlade BPK i premijera, tako da je klub u jednoj nezavidnoj situaciji“ – naveo je on.

U prilog tome dodao je da se MRK Goražde borio sa daleko namjanjim budžetom u premijer ligi BiH

„ Nastojali smo raditi  mnogo zadužćenja, oslonili smo se na isključivo domaći kadar da ne pravimo troškove ni tužbe, da  ponašanje iz prošlosti jednostavno eliminišemo. Potpuno transparentno smo poslovali i ovaj  moj čin je prije svega upućen nadležnima da ih upozorim  da bi klub trebao imati bolji tretman jer to zaslužuje svojom tradicijom, rezultatima, posjetom na tribinama, atmosferom koju su stvarali naši navijači. Sve to ukupno je dokaz da je rukomet neprikosnoveno u gradu sport i klub broj jedan“ – kazao je   Kamenica