Zahvaljujući jednom sastojku ćete svaki put napraviti savršene palačinke

FOTO:ilustracija

Ukoliko niste zadovoljni okusom palačinaka koje ste napravili, postoji sastojak zahvaljujući kojem će one svaki put ispasti savršeno. Riječ je o sodi bikarboni.

Potrebno vam je: jedno jaje, 200 mililitara mlijeka, 250 mililitara vode, 200 grama brašna, prstohvat soli, 1/4 kašičice sode bikarbone i dvije kašike ulja.

Priprema

Pomiješajte sve tečne sastojke pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Sve dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte ulje pa sve ponovo izmiješajte.

Tiganj za palačinke zagrijte na maksimalnoj temperaturi, a onda malo smanjite. Ispecite palačinke. Poklopite tanjir ili posudu u koju ste redali palačine kako bi duže ostale svježe. Poslužite ih sa slatkim ili slanim dodacima. Prijatno!

klix