Asfaltiran putni pravac na relaciji Sadba-Oglečevska rijeka

Na području mjesne zajednice Sadba danas je upriličena svečanost povod okončanja radova na realizaciji projekta asfaltiranja dijela putnog pravca Sadba-Oglečevska rijeka.

Riječ je o projektu u sklopu kojeg je asfaltirano 1.000 metara puta, čija je ukupna vrijednost 120.000 KM. Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijedilli su Vlada BPK i Grad Goražde te Općina Novi Grad Sarajevo, a izvođač radova bila je firma „Goraždeputevi“.d.d..

Današnjoj svečanosti prisustvovao je i premijer BPK Goražde Emir Oković. On je u svom obraćanju ukazao na značaj realizacije ovog projekta za stanovnike ove mjesne zajednice.

„Vlada BPK je u zadnje dvije godine u nivou raspoloživih sredstava izdvojila sredstva za tri projekta u ovoj lokalnoj zajednici. To je dio implementacije sredstava koji se tiče transfera nižim nivoima vlasti. Pored svih problema koje imamo u budžetu, ipak smo se odlučili učestvovati u projektu sa 40.000,00 KM i sada imamo jedan savremeni lokalni put koji zasigurno služi stanovnicima ovoga kraja i doprinosi kvalitetu življenja na ovom prostoru”-kazao je premijer Oković.

O važnosti projekta govorio je gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović – ”Na području mjesne zajednice Sadba je veliki povratak, tako da smo aplicirali prema višim nivoima vlasti sa nekoliko putnih pravaca. Danas je vrlo važno što smo završili ovu trasu u dužinu oko jednog kilometra koja je koštala oko 120.000,00 KM. Gradska uprava u projektu je učestvovala sa 50%, a ostatak su sufinansirali Vlada BPK i Općina Novi Grad Sarajevo. Uvezujemo ovaj put sa entitetom RS i na taj način šaljemo podršku svim povratnicima, a i onima koji žele da se vrate na svoja ognjišta. Ovo je veliki dan za mjesnu zajednicu Sadba i vidimo koliko su građani sretni i ovo je prvi put da asfalt dobiju na ovome području.”

Riječi zahvalnosti ovom prilikom uputio je predsjednik savjeta mjesne zajednice Semir Šalo, a prema riječima jednog od stanovnika ove mjesne zajednice Sulja Omanovića, ova dionica je prvi put dobila asfalt od kada je ovaj put prvi put prošao, a to je godina 1975. godina. Kako kaže, nekad je ovuda išao drum iz Dubrovnika prema Šćepan polju.