O NAMA

JP RTV BPK Goražde kao zasebno preduzeće postoji od 16.09.2002. godine, a mediji u njegovom sastavu znatno duže.

RADIO BPK-A GORAŽDE

Radio Goražde osnovano je 27. jula 1970. godine i među najstarijim je radio stanicama u BiH. Emitovanje radio programa nije prekidano ni tokom agresije na BIH, i jedan je od najstarijih radio stanica u BiH. Ovo je klasičan primjer gradskog radija koji ima izuzetnu slušanost u gradu  i izgrađeno provjerenje slušalaca. Svojim signalom pokriva cijelo područje BPK-a Goražde sve susjedne općine u RS, Romanijski plato –  praktično cijelu istočnu Bosnu. Radio Goražde emituje svoj program svakog  dana u terminu od 7 h do 19 h na frenkvenciji 101,5  i  91,1 MHz FM stereo  a nudeći sadržaje za sve uzraste.

 

TELEVIZIJA BPK-A GORAŽDE

Je opće prihvaćen medij čiji razvoj teče u pravcu prihvatanja tehničko tehnoloških dostignuća tako i poboljšanja programskih sadržaja. Potencijalnu publiku ovog medija čini 80.000 do 100.000 stanovnika kako na području BPK Goražde tako i na susjednim općinama Čajniče, Foča, Rudo, Višegrad, Rogatica, Pale, Prača, Sokolac, Han Pijesak. Ovaj medij može se pratiti u cijeloj BiH preko Moje TV (BH Telecom paketa)

Programska koncepcija RTV BPK- Goražda zasnovana je na principu ponude kvalitetnih sadržaja za sve strukture i različitih žanrova programa tako da “marketing” bez obzira na svrstu djelatnosti može i uspješno pronalazi svoju ciljnu grupu. Pored klasičnog marketinga ostavljamo mogućnost i za sponzorirane programe i ekonomske reportaže. Svi  pomenuti vidovi promocije rade se i emituju od samog osnivanja na digitalnoj tehnici.

Svoje mjesto na TV BPK-Goražda možete pronaći u cjelodnevnom program tj od 7 h do 24 h tako da široke mogućnosti izbora ovisno o vašim potencijalnim kupcima omogućava i programska šema.

TV BPK Goražde formirana je 26.08.1996. godine.