Grad Goražde riješio dugogodišnji problem zagrijavanja Gradske dvorane Mirsad Hurić

Brojni sportski objekti u BiH pa tako i gradska dvorana Mirsad Hurić već godinama nema riješeno pitanje zagrijavanja.Ovaj problem bi u Gradskoj dvorani konačno trebao biti riješen.

Dvorana

Gradska uprava Goražda obezbjedila je sredstava za nabavku i uspostavu adekvatnog sistema zagrijavanja.

„Mi smo konsultovali stručnajke koji su došli i obavili potrebne analize i nakon toga predložili postavljanje pet kalolifera koji su dovoljni za zagrijavanje dvorane. Ukoliko bude potrebe spremni smo postaviti još dva kalolifera, mada stručnjaci tvrde da neće biti potrebe. Danas ćemo i zvanično u rad pustiti ovaj novi sistem zagrijavanja za koji smo izdvojili oko 20.000 KM“, kazao je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović u izjavi za TV Goražde.

U proteklim godinama, osnivač nekadašnja općina a danas Grad Goražde izdvajao je značajna sredstava za poboljšanje uslova u gradskoj dvorani. Svjesni su da je to neophodno jer sportska dvorana je objekat koji okuplja najveći broj mladih ovog grada. S toga najavljuju i sljedeće korake koji obuhvataju  kompletnu sanaciju i utopljavanje objekta gradske dvorane.

„Sljedeća faza je utopljavanje kompletnog objekta Gradske dvorane. To iziskuje značajna sredstava tako da ćemo projekat aplicirati i višim nivoima vlasti gdje smo obavili konsultacije i dobili obećanja o podršci, s tim da će i gradska uprava izdvojiti dio sredstava. S tim projektom dobili bi mnogo ljepši objekat Gradske dvorane i riješili probleme prokišnjavanja i zagrijavanja“,kazao je gradonačelnik  Ramović.

Novi sistem zagrijavanja večeras će prvi istestirati ljubitelji rukometa na prijateljskom susretu MRK Goražde i RK Vogošća.