BPK : Informacija Uprave policije

Dana 09.02.2018.godine u 21,30 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, u ulici F.Dizdarevića u Goraždu, lišili su slobode lice H.E., zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 2,47 g/kg, te je smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, gdje je istom uručen  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.

Dana 10.02.2018.godine u 16,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se K.K., iz Goražda, i prijavio da su ga u ulici Meha Drljevića u Goraždu  fizički napali M.E., nastanjen u Goraždu i njegov brat M.A., iz Sarajeva. Gore navedenom licu ukazana je ljekarska pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde gdje je dežurni ljekar konstatovao da isti ima površinske povrede na desnoj strani lica i lijevog uha, ali se nije izjasnio o stepenu povreda. Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 10.02.2018.godine u 17,35 sati službenici Sektora kriminalističke policije  MUP-a BPK Goražde su u ulici Seada Sofovića Sofe u Goraždu, kod lica T.F., iz Goražda pronašli jedno PVC pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije , koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu”Speed” ukupne bruto težine 3,54 grama. Gore navedeno lice pozvan je u službene prostorije MUP-a Goražde, gdje je nad istim zavedena kriminalističke obrada. Upoznat je i Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo iz čl.239 st.3 KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Dana 10.02.2018.godine u vremenu od 21,00 do 21,40 sati pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde su na osnovu  usmene naredbe sudije za predhodni postupak Općinskog suda Goražde, izvršili pretes porodične kuće i pomoćnih objekata vlasništvo H.N., u kojoj stanuje njegov sin H.S., u naselju Hubjeri – Grad Goražde. Prilikom pretresa pronađeno je jedno PVC pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu” ukupne bruto težine 15,18 grama. Upoznat je dežuri Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo iz čl.239 st.3 KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Također ovom prilikom pronađena je i jedna automatska puška marke “CZ”, kalibra7,62mm, sa dva okvira i 28. komada metaka kalibra 7,62 mm, kao i pištolj marke “Valter” kalibra 7,65 mm, sa jednim okvirom i 3. komada metaka za koje gore navedeno lice nije imalo odobrenje.Upoznat je i dežuri Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo iz čl.371 st.1 KZ F BiH “Nedozvoljeno držanje oružija i eksplozivnih materija”.

Dana 10.02.2018.godine u 23,25 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde u ulici F.Dizdarevića u Goraždu, lišili su slobode lice R.A., iz Goražda zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,58 g/kg, te je smješten u prostorije za zadržavnaje u Policijskij upravi  Goražde, gdje je istom uručen  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.