U Goraždu u 2018. godini počinje izgradnja kružnog toka u ulici maršala Tita

U skladu sa planom  i programom uređenja Grada u prethodnom periodu planirana je realizacija veoma važnog projekta, a riječ je o rekonstrukciji raskrsnice u kružni tok, cesta M20_010 Goražde 8 – Ustiprača tačnije u ulici Maršala Tita koja se spaja sa Mostom žrtava genocida u Srebrenici i ulicom Muhidina Mašića Munje na magistralnom putu M20.

Kako bi posjetili lokaciju gdje će se graditi pomenuti kružni tok, naš grad danas su posjetili predstavnici JP ceste Federacije BiH i  firme DESING & QC d.o.o. društvo za projektovanje, konsalting, nadzor i kontrolu kvaliteta Sarajevo  koji su posjetili upravo lokaciju gdje su se uvjerili u opravdanost projekta, a nakon toga su se u Maloj sali Gradske uprave sastali sa gradonačelnikom  Muahmedom Ramovićem i njegovim saradnicima.

O ovom projektu razgovarano je prethodnih godina, a kako je rečeno iz nadležne gradske službe, pripremljena je sva neophodna dokumentacija za izgradnju iste. Još je ostalo da se riješe imovinsko-pravni odnosi, te se nadaju realizaciji projekta u 2018. godini.

gorazde.ba