Grad Goražde: U 2018 godini započet će realizacija četiri projekta modernizacije saobraćajnica

Blizu 15 miliona KM, JP Ceste Federacije BIH, uložit će u projekte modernizacije saobraćajne infrastrukture na području Goražde, potvrdjeno nam je u gradskoj upravi. Po riječima gardonačelnika Muhameda Ramovića, ova sredstva najmenjena su za realizaciju projekata, čija implementacija će započeti u ovoj godini.

„Nakon nekoliko godina, uspjeli smo dobiti zeleno svjetlo za realizaciju četiri značajna projekta, među kojima je i dugo najavaljivana rekonstrukcija Mosta žrtava genocida u Srebrenici. Takođe kada je riječ o ovom dijelu, realizovat će se i projekat izgradnje kružnog toka saobraćaja, umjesto postojećih semofora, a pored toga planirano je da se na dionici magistralnog puta M 20, urede pješačke zone“, izjavio je  gradonačelnik Muhamed Ramović.

Kada je riječ o pješačkim stazama, planirano je da se riješi problem na dionici koja prolazi kroz naselja Baćci i Vinarići, te od naselja Obarak do opštine Novo Goražde.

Za ove namjene JP Ceste F BIH, izdvojit će sedam miliona KM, dok je 8 miliona KM planirano za projekat izgradnje zaobilaznice. U upravi Goražda naglašavaju da su u vezi zaobilaznice u toku  radovi koji se odnose na rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Po riječima gradonačelnika Muhameda Ramovića, realizacija svih projekata započet će u ovoj godini, a sa njihovom implementacijom Grad Goražde dobit će uređene i moderne saobraćajnice.