BPK : Informacija Uprave policije

Dana 16.02.2018.godine u 15,30 sati na magistralnom putu M-20 u ulici 31.Drinske brigade – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda. Na lice mjesta odmah su izašli policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali Dž.R., i L.S., iz Goražda. Lica Dž.R., i J.A., iz Goražda vozilom hitne službe  preveženi u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde gdje se dežurni ljekar nije izjasnio stepenu povreda. Gore navedeni vozači su  alkotestirani gdje nije ustanovljeno prisustvo allkohola u organizmu, a protiv istih bit će  poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 17.02.2017.godine u 03,25 sati  policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde u ulici 1 Slavne višegrdske brigade u Goraždu prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke “Golf 2” kojim je upravljao M.E., iz Sarajeva a sa njim u vozilu se nalazilo i lice D.A., iz Sarajeva, pronašli su jednu plastificiranu karticu na kojoj su vidljivi tragovi bijele  praškaste materije  koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu”Speed”. Istog dana u 04,30 sati gore navedena lica lišena su slobode i smještena u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi  Goražde. Nakon provedene kriminalističke obrade, upoznat je Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH.

Dana 17.02.2018.godine u 22,35 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se K.Z., iz Goražda i prijavio da je u ulici Ruždije Islamagića – Grad Goražde zapazio lice H.A.,  sa povredama glave. Na lice mjesta  odmah su izašli policijski službenic Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je lice A.S., iz Goražda  fizički napao H.A., iz Goražda. Navedena lica pozvana su u službene prostorije gdje je kod lica A.S., ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 1,09 g/kg. Istog dana u 23,05 sati navedeno lice lišeno je slobode i smješteno u prostoriju za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Licu H.A.,  ukazana je ljekarska pomoć gdje je dežurni ljekar  ustanovio da se radi o lakšim tjelesnim povredama a alkotestiranjem je ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 1,48 g/kg.  Uviđaj je izvršen od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde. Dalji rad na događaju i kvalifikaciji istog je u toku.