Goražde:Podrška za osam udruženja građana

U gradskoj upravi danas su potpisani  ugovori o sufinansiranju rada  osam udruženja  koja okupljaju građane sa posebnim potrebama.

Ove godine  izdvojeno je oko 19.000 KM. Sredstva  su dodijeljena  Udruženju Civilne žrtve rata, Udruženju paraplegičara i oboljelih od dječije paralize, Udruženju slijepih i slabovidnih građana BPK Goražde, Udruženju za pomoć mentalno retardiranim osobama, Udruženju  oboljelih od cerebralne dječije paralize i distrofije Goražde, Udruženju žena „SEKA“ Goražde ,  Udruženju SEHARA te Udruženju žena oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja „Biser“.

”Mi smo dobili sredstva kao i prošle godine, 2.400 KM. Ova sredstva stvarno nam mnogo znače za sam rad udruženja, jer mi nemamo nikakvih drugih dodatnih sredstava osim dobrovoljnih akcija, ali su one namijenjene građanima koji su oboljeli od karcinoma. Dodijeljena sredstva nam znače za sam rad kancelarije, plati se osnovno, struja, telefon, porezi ali ipak je bitno da ne bi članice Udruženja morale izdvajati sredstva i za ove obaveze, kazala je Mersiha Pecikoza,  predstavnica Udruženja „Biser“