KO SDA Goražde: U narednih godinu dana provest će se unutarstranački izbori

Povjereništvo kantonalne organizacije Stranke demokratske akcije Goražde  na  danas održanoj press konferenciji predstavilo je  buduće pravce djelovanja.

“Predsjedništvo SDA  polovinom februara razriješilo je dužnosti sve organe kantonalne organizacije zbog njihove nefunkcionalnosti I nedjelovanja u dužem periodu te je imenovano povjereništvo nakon što je dio članova upoznao predsjedništvo o problemima u radu  kantonalne organizacije”, podsjetio je predsjednik povjereništva  KO SDA Goražde, Mirsad Žuga.

Problemi unutar SDA uticali su I na funkcionisanje  izvršne vlasti kantona o čemu se raspravljalo I  na konstituirajućoj  sjednici povjereništva dan ranije kada je pružilo punu podršku radu Vlade kantona.

Povjereništvo u jednogodišnjem mandatu namjerava provesti izbore  u kantonalnoj organizaciji, a kada je riječ o dosadašnjem predsjedniku Kantonalnog odbora , Mustafi Kurtoviću, navode kako se očekuje da će nastaviti  djelovati u okviru SDA I kao delegat u Domu naroda  te poslanik u kantonalnoj skupštini.

Na press konferenciji povjereništva KO SDA naglašeno je I da se odluka predsjedništva ne odnosi na općinske organizacije na području kantona, kao I da će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti  stabilizaciji I osnaživanju stranke.