BPK : Informacija Uprave policije

Dana 24.02.2018.godine  policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde uručili su prekršajne naloge iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – zbog drskog ponašanja  licima  B.Š., i  H.A.,  iz Goražda.

Dana 25.02.2018.godine u 00,35 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde u mjestu Mravinjac – Grad Goražde lišili su slobode lice K.M., iz Rogatice, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,53 g/kg, te je isti u 00,45 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi  Goražde. Gore navedenom licu uručen je  nalog iz oblasti  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 25.02.2018.godine u 00,55 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde u ulici Maršala Tita u Goraždu lišili su slobode lice H.S., iz Goražda zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,88 g/kg, te je isti u 01,45 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Gore navedenom licu uručen  je  prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 25.02.2018.godine u 23,20 sati u mjestu Vranići-Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da  su u nezgodi učestvovali T.M., iz Trebinja i G.I., iz Posušja. Zbog počinjenog prekršaja vozaču T.M., uručen je prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u Bosni i Hercegovini.