Nova prilika za posao

Nezaposlene osobe sa područja BPK Goražde dobile su novu priliku za zaposlenje. Javni poziv za program stručnog osposobljavanja u 2018. godini danas je raspisala Kantonalna Služba za zapošljavanje. Programom su predviđena  sredstva za 48 osoba sa VSS od ukupno 60 koliko ih se trenutno nalazi na evidenciji nezaposlenih bez radnog iskustva.

U naredna dva dana slijede i javni pozivi Federalnog Zavoda za zapošljavanje. Kroz program sufinansiranje zapošljavanja u 2018. godini koji će biti raspisan već sutra, priliku za zaposlenje dobit će različite kategorije nezaposlenih osoba kroz mjere: prvo radno iskustvo, zapošljavanje žena, prilika za sve – mogućnost produženog sufinansiranja zapošljavanja, doprinos 500, sezonsko zapošljavanje, javni radovi, tražim poslodavca.

Nezaposlene osobe koje su zainteresovane da pokrenu vlastiti biznis bez obzira na starosnu dob i stepen obrazovanja, od srijede mogu aplicirati na program sufinansiranja samozapošljavanja START UP kroz poticajne mjere- poduzetništvo za mlade, poduzetništvo za žene i poduzetništvo za sve.

Iz Službe pozivaju nezaposlene ali i poslodavce da iskoriste priliku i apliciraju na neki od programa, a sve dodatne informacije mogu dobiti putem web sajta szzbpk.ba ili lično u Službi za zapošljavanje BPK Goražde.

rtvbpk