Novi uspjeh goraždanskih karatista

Goraždanski karatisti ostvarili su odlične rezultate na 19. Turniru TK Open koji je proteklog vikenda oržan u Tuzli. Pet medalja osvojio je Karate klub Holidey, a sa tri medalje okitio se Karate klub Goražde….

Na 19. TK Open turniru u Tuzli učestvovalo je oko 700 sportista iz 68 klubova iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine. Članovi karate kluba Holiday osvojili su jednu zlatnu, jednu srebrnu i tri bronzane medalje.  Zlatnu su osvojili  juniori u borbama ekipno (Tarik Rišljanin i Emrah Dragolj).

Srebrnu medalju osvojio je Emrah Dragolj, borbe juniori -68kg

Bronzane medalje osvojile su: Seniorke ekipno borbe (Emina Salihić, Azra Šogolj i Ajla Prolaz),  Emina Salihić, borbe seniorke +68kg i Azra Šogolj, borbe seniorke -55kg.

Na turniru je učestvovao i Karate klub Goražde čiji je  takmičar Aldin Mićivoda u konkurenciji juniora -76 kg  osvojio zlatnu medalju i na taj način označio početak svoje nove takmičarske sezone dok su Nejla Mujković u konkurenciji juniorki -59 kg i Eldar Mujković u konkurenciji dječaka +55 kg osvojili bronzane medalje.