Škola skijanja na Bijelim Vodama: Bijeg od magle i smoga u snježne radosti

Goraždanski mališani ove zime nisu imali priliku uživati u snježnim radostima. Za razliku od ostatka BIH gdje se ‘bore’ sa snijegom, u Goraždu to nije slučaj. Jedan od rijetkih načina da uživaju u skijanju ili sankanju je “škola skijanja” koju vode profesionalci iz Univerzalne škole sporta.

Zahvaljujući instruktorima ove škole, više od 50 polaznika, učenika osnovnih škola, danas odlično skija, nakon obuke koju su prošli. Ove zime su u potrazi za snijegom putovali na Igman a vikende provode na “Bijelim Vodama”.

“Trenutni uslovi na Bijelim Vodama su odlični za skijanje. Bili smo na Igmanu tri dana, a ovo nam je već drugi dolazak na Bijele Vode, radimo vikendom. Obuku je prošlo 50-toro djece. Danas je sa nama njih 16 u školi, uglavnom radimo početne i napredne kurseve. U funkciji je veliki ski lift, staza je odlična, snijega ima dovoljno i djeca su presretna. Najvažnija je podrška njihovih roditelja koji sve finansiraju, tako da sigurno mi to drugačije ne bi mogli organizovati da roditelji nisu pokazali intreres”, kaže Elvedin Srkalović, jedan od instruktora.

Djeca su oduševljena, a uz Elvedina, skijanju ih podučavaju i instruktori Sanin Herenda i Nina Hadžimusić. Kažu da je provod odličan, i da je izlazak iz grada, obavijenog maglom i smogom, na snježne padine Bijelih Voda, posebno zadovoljstvo.

Škola skijanja, obuku će raditi vikendom , sve dok bude snijega, na radost brojnih mališana koji žele iskoristiti svaki centimetar snijega i uživati u ljepoti skijanja.

rtvbpk