BPK : Informacija Uprave policije

Dana 28.02.2018.godine u 15,00 sati  u ulici Trg Branilaca u Goraždu, zbog narušavanja javnog reda i mira omalovažavanje OSL-a od strane lica P.E., iz Goražda, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su navedenom licu uručili  prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dana 01.03.2018.godine u 01,30 sati u ulici Muhidina Mašića-Munje u Goraždu policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice B.A., nastanjenog u Goraždu, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,71 g/kg, te je isti u 02,00 sati smješten u prostorije za zadržavanje u  Policijskoj upravi Goražde. Protiv gore navedenog lica bit će podnešena  prekršajna prijava  iz oblasti   Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u u Bosni i Hercegovini.

Dana 01.03.2018.godine u 21,10 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se U.E., iz Goražda i prijavio da su u ulici Muhida Mašića -Munje u Goraždu sa njegovog putničkog motornog vozila marke „Seat Ibiza“ koje je bilo parkirano otuđene registarske tablice. Dalji rad na navedenom događaju, kvalifikaciji i pronalasku počinioca je u toku.

Dana 0203.2018.godine u 02,00 sati dežurnoj službi policijske stanice  Goražde  prijavljeno je da se  u ulici Maršala Tita u Goraždu čuje vika i galama. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su ispitali navode prijave i utvrdili da se radi o tuči, kojom prilikom je kod lica B.A., iz Goražda ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 2,34 g/kg, a kod lica B.E., iz Goražda koja je alkotestirana nije ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu. Lice B.A., u 03,10 sati  lišen je slobode i  smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, gdje je istom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog učestvovanja u tuči u alkoholisanom stanju.Također i licu B.E., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog učestvovanja u tuči.