Okrugli sto Preporoda:Ukazano na opasnost ovisnosti o narkoticima

Prevencija i borba protiv ovisnosti bili su tema okruglog stola koji je u  povodu 1. Marta, Dana nezavisnosti BiH, organizovala  BZK „Preporod“  Goražde. Uz obilježavanja značajnog datuma cilj organizatora bio je i ukazati na opasnost ovisnosti o sredstvima koja ugrožavaju pojedinca i društvo.
Organizatori okruglog stola sinoć su najprije svim građanima uputili čestitku u povodu 25 godina od sticanja nezavisnosti BiH.

O ekspanziji problema ovisnosti na okruglom stolu govorili su izmedju ostalih predstavnici kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova.Iako se svakodnevno poduzimaju i represivne mjere naglasili su i  da je prevencija ovisnosti od krucijalne važnosti.Učesnicma okruglog stola obratio se i Ahmo Bavčić, nekadašnji ovisnik koji je poručio mladima da se ne zavaravaju:

„Ovisnost počinje od prvog kušanja, zato nema probaću pa ću se izvući, to je zavaravanje samog sebe, rijetki su primjeri odvikavanja, ja sam imao tu sreću, ali uprkos tome i moja borba još uvijek traje“, poručio je Bavčić.

rtvbpk